Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτό το site για να σας παρέχουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Διαβάστε περισσότερα.. Θέλετε να χρησιμοποιήσουμε Cookies? Ναι, Αποδέχομαι

Συχνές Ερωτήσεις

Tι είναι η B.A.R.F.;
Πρόκειται για την επιστροφή του σκύλου στις ρίζες του. Δηλαδή για ένα είδος διατροφής που εκπόνησε και έφερε στην επιφάνεια ο διάσημος πλέον Αυστραλός κτηνίατρος Ian Billinghurst. Η διατροφή αυτή την οποία εκατομμύρια ζωόφιλοι στον κόσμο ακολουθούν πιστά στηρίζεται στον τρόπο που ο σκύλος τρεφόταν όταν ζούσε ελεύθερος στη φύση. Πρόκειται για την ωμοφαγία (όχι σε καμία περίπτωση ο αγαπημένος μας φίλος δεν θα μετατραπεί σε αιμοβόρο κτήνος – είναι μύθος) και τα πάντα δίνονται ωμά ώστε το «καμάρι» μας να λαμβάνει όλες τις απαιτούμενες ουσίες μέσα σε ένα μήνα.

Έτσι θα πρέπει να του δίνουμε μέσα στο διάστημα των 30 ημερών:

Κρέας, κόκκαλα, κάποια όργανα όπως η καρδιά, λαχανικά και φρούτα (μόνο πολτοποιημένα αφού το πεπτικό σύστημα των σαρκοφάγων δεν έχει τη δυνατότητα να διασπάσει την κυτταρίνη όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο των χορτοφάγων), αυγά, ψάρια.

Μπορεί στα κουτάβια και γατάκια να δοθεί ωμή διατροφή;
Απολύτως Ναι! Μετά από περίπου 6 εβδομάδες. Η ακατέργαστη διατροφή θα ήταν η βάση της διατροφής όταν τα άγρια μικρά ζώα απογαλακτίζονται.

Έχουμε συμπεριλάβει έναν οδηγό σίτισης για κουτάβια σε αυτή την ιστοσελίδα καθώς και ειδικό μενού για τα κουτάβια.

Μπορεί η ωμή διατροφή να δίδεται σε ένα κατοικίδιο ζώο με ευαίσθητο στομάχι;
Ως γενική δήλωση η απάντηση είναι ΝΑΙ, στην πραγματικότητα μάλιστα, η διατροφή με βάση το ωμό κρέας μπορεί πολύ συχνά να λύσει το ζήτημα του ευαίσθητου εντέρου! Πολλοί “ολιστικοί” κτηνίατροι αποδίδουν την ευαίσθησία του στομάχου ενός κατοικίδιου ως αντίδραση του ζώου που αναγκάζεται να αφομοιώσει τα μαγειρεμένα επεξεργασμένα, αμυλούχα τρόφιμα, πλούσια σε σιτηρά, για τα οποία το πεπτικό τους σύστημα δεν έχει εξελιχθεί στη φύση.

Εάν γνωρίζετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει μια συγκεκριμένη αλλεργία, ισχυρή δυσανεξία ή ανησυχείτε για την υγεία του πεπτικού τους συστήματος, εμείς σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε έναν ειδικό Φυσικό ή Ολιστικό κτηνίατρο. Αυτοί οι κτηνίατροι είναι από τους λίγους οι οποίοι έχουν μελετήσει τη διατροφή πέρα από τις παραδοσιακές μελέτες της χειρουργικής επέμβατικής κτηνιατρικής.


Σε ποια ηλικία μπορεί ένα κουτάβι να αλλάξει σε τροφή για ενήλικα;
Σε μεσαίες και μεγαλόσωμες φυλές το κουτάβι μετά από τους 15-18 περίπου μήνες θα μπορεί να τρέφεται με την τροφή για ενήλικα σκυλιά. Τα μικρόσωμα κουτάβια μπορούν να αλλάξουν τροφή περίπου στους 12-15 μήνες.