Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτό το site για να σας παρέχουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Διαβάστε περισσότερα.. Θέλετε να χρησιμοποιήσουμε Cookies? Ναι, Αποδέχομαι

Πληροφορίες

Τα τελευταία χρόνια η αγορά διατροφής για κατοικίδια παρουσιάζει μια τάση για νέα, καινοτόμα και φυσικά προϊόντα, που θα εξασφαλίζουν την υγεία των μικρών μας φίλων. Και αυτό είναι δικαιολογημένο γιατί με βάση τις ανακλήσεις τροφών οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ανησυχούν ιδιαίτερα για το περιεχόμενο των συσκευασμένων τροφών.

Οι ασθένειες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κακής διατροφής, μέσα από μελέτες και επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει, αύξησαν τη θνησιμότητα των ζώων συντροφιάς. Έχουμε διαβάσει επανειλημμένα για ανάκληση τροφών που προκάλεσαν σοβαρές ασθένειες ή ακόμη και τον θάνατο σε ζώα συντροφιάς.

Η διατροφή́ B.A.R.F. (Biologically Appropriate Raw Food) δηλαδή βιολογικά κατάλληλη ωμή τροφή, την οποία ανακάλυψε πριν από 30 σχεδόν χρόνια ο διάσημος Αυστραλός κτηνίατρος Ian Billinhurst, σκοπό έχει να προσφέρει στο κατοικίδιο μια ολοκληρωμένη, ασφαλή τροφή, από αγνά, φυσικά υλικά ώστε να είναι χαρούμενο, υγιές και δυνατό χωρίς αρρώστιες και αλλεργίες.

Η ωμή διατροφή είναι η πιο φυσική μορφή διατροφής για σκύλους και γάτες και έχει αμέτρητα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες τροφές του εμπορίου, όπως αποδεικνύεται από ανεξάρτητες έρευνες, συστάσεις κτηνίατρων και μαρτυρίες οπαδών της φυσικής διατροφής. Πρόκειται για αληθινή τροφή χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα, ενισχυτικά γεύσης, τεχνητά χρώματα και αρώματα . Όπως προέβλεψε η φύση.

Μεταξύ άλλων, τα οφέλη που έχουν παρατηρηθεί αλλάζοντας σε μια ωμή διατροφή είναι: στιλπνό τρίχωμα, υγιές δέρμα χωρίς μυρωδιά αλλεργίες και εκκρίσεις, γερά και καθαρά δόντια χωρίς δυσοσμία του στόματος και ανάγκη για καθαρισμό, λαμπερά και καθαρά μάτια, καλύτερη χώνεψη, λιγότερα κόπρανα, περισσότερη ενέργεια, έλεγχος βάρους.


Και το πιο σημαντικό! Η ωμή διατροφή έχει παρατηρηθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό και θεραπευτικό σύστημα του σκύλου, δεν το επιβαρύνει και ο σκύλος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα ή να αποφύγει ασθένειες, ιούς, βακτήρια και παράσιτα.